2014. október 3., péntek

Meggyes kalács kreatívan




 A közepén meggyes töltelék van, de aki nem szereti a meggyet, az eheti a szélét, mert az almával van töltve. Lehetne a neve akár 2:1-ben kalács is. :)














A maradék tésztából ráadásnak egy kis szíves koszorú




Recept: 

2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
5 dkg puha vaj
2 tojás sárga
10 dkg natúr joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

Közepes keményre kell dagasztani a tésztát és duplájára keleszteni. Utána megformálni tetszőleges mintára, tojással lekenni és még keleszteni kb 15 percet. Forró 180 fokos sütőben szép pirosra kell sütni. A sütés vége előtt megkenhetjük tej -cukor-és pici vaj keverékével is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése