2015. szeptember 26., szombat

Fügés-citromos piskóta


Ha nem tudjuk mit kezdjünk a ház körül található fügével, esetleg csak sokat kaptunk a nagyitól vagy a szomszéd nénitől, és már unjuk nyersen enni, akkor itt egy alternatíva a felhasználásra. Egyszerű, gyors kis édesség, jól eshet egy ebéd után. A füge alapvetően egy édes, kissé semleges ízű gyümölcs, de ezzel a citromos piskótával remekül kiegészítik egymást, és ha még megszórjuk a tetejét egy kis aprított diófélével is, ami majd megpirul rajta,.. az már csak hab a tortán. :) 





Hozzávalók:

4 db tojás
15 dkg vaj
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
pár db. friss füge
ízlés szerint darabolt dió vagy esetleg mandula

A tojásokat kikeverjük a cukorral, a puha vajjal és a citrom héjával (Én belenyomtam egy félnek a levét is.)
A sütőport elkeverjük a lisztben és az egészet a tojásos keverékhez adjuk.
A tésztát kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére teszünk pár tetszés szerint feldarabolt friss fügét. Megszórjuk az aprított dióval, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
(Ez a mennyiség egy kisebb, 20 x 33 cm tepsire elég.)



Így, sütés nélkül is csodásan mutat ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése