2015. február 24., kedd

Házi zabkeksz







Aki szereti tudni mi is van abban amit eszik, és mellette figyel is arra, hogy egészséges legyen, annak merem ajánlani ezeket a kis zabtallérokat. 1-2 darab teával vagy tejjel, tökéletes tízóraira vagy uzsira. Finom, laktató, és egészséges.....mi kell még??? :D


A tésztához 

20 dkg zabpehely
10 dkg liszt (én teljes kiőrlésű rozslisztet használtam)
10 dkg cukor (akinek van otthon, tehet bele barna nádcukrot a sima helyett, mint én is)
15 dkg puha margarin
2 db tojás
0.5 tk. sütőpor
1 -2 ek. tej (szükség esetén)

A fűszerezéshez tehetünk többféle dolgot ízlésünk szerint.
Nálam ezek nyertek :D :

1 kávéskanál fahéj
1 kk gyömbér (friss vagy őrölt)
vaníliás cukor
5 dkg darabos dió
1 ek méz
narancshéj
citromhéj
(szerintem aprított aszalt gyümölcsöket is lehet bele tenni minden további nélkül..legközelebb tuti én is teszek bele!!! )

A vajat a tojással és cukorral kikeverjük, egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat forgatjuk össze, majd beledolgozzuk a vajas krémbe.
Pihentethetjük 15 percig.



Közben a sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral béleljük.
Kis diónyi halmokat teszünk a tepsire a masszából, majd megvizezett újakkal vagy kanállal szétlapítjuk őket.
Ha kész, mehet a sütőbe 175 fokra, kb. 20 percre.

Ennyi az egészséges, tartósító nélküli nasi! Jó étvágyat!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése