2015. október 11., vasárnap

Kókuszos szelet

Ehhez a kókuszos sütihez sem kell cukrásznak lenni, még ha bonyolultnak is néz ki elsőre. Olyanoknak ajánlom akik nincsenek oda a krémes süteményekért. Elég kiadós, és mutatós is, plusz 1 tepsibe kell csak összepakolni az egészet. :)


Hozzávalók: 

A tésztához:

20 dkg margarin
4 ek. tejföl
1 tojássárgája
2 ek. kakaó
1 kk. őrölt fahéj
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 kk. sütőpor


A töltelékhez:

25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor, 5 tojás fehérje


A mázhoz a tetejére :

1 ek. rum vagy rumaroma , 20 dkg porcukor , 4 tojás sárgája


A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot. Vajjal vagy zsírral kikent, és kilisztezett tepsibe tesszük. (Ez a mennyiség egy nagyobb,  gáztepsire elegendő)
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, utána beleforgatjuk a kókuszreszeléket is,  és szép egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és befedjük a kókuszos krémet. Villával szurkáljuk meg pár helyen, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg.
Amíg sül, készítsük el a mázat, ami a tetejére kerül majd.
A tojások sárgáját a porcukorral jó habosra kikeverjük, és beletesszük a rumot is. Miután kivettük a süteményt a sütőből, ezt a krémet kenjük azonnal a még forró tésztára.  Mire kihűl, a máz is megdermed rajta! Ha van kedvünk, a végén csokival megcifrázhatjuk  a tetejét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése