2015. július 14., kedd

Joghurtos-barackos piskóta


Hozzávalók:

2 kis pohár joghurt (natúr, de lehet nyugodtan bármilyen gyümölcsös is, el nem rontja.. sőt, izgalmasabb lesz az íze )
1,5  joghurtos pohárnyi cukor
4 joghurtos pohárnyi liszt
1 joghurtos pohárnyi olaj (szerintem kevesebb is elég)
1 tojás
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
20 dkg sárgabarack vagy őszibarack

Elkészítése:
Nagyon egyszerű,  mert mindent csak összekeverek egy tálban, majd beleöntöm a tepsibe. Ki sem kell vajazni, hiszen a tésztában olaj van, és ez elég ahhoz, hogy ne ragadjon le. De süthetjük sütőpapíros tepsiben is, és akkor a mosogatást is megússzuk. :)
A tetejét megszórom darabolt barackkal, és mehet is a sütőbe. Kb 25 perc 180 fokon. (Én 20 x 33 cm-s tepsiben sütöttem, de aki nagyobba akarja az duplázza az adagot vagy használjon alapul nagy dobozos joghurtot)
Könnyű, gyors, finom,.. igazi nyári sütemény.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése