2014. december 5., péntek

Szentgyörgyi palacsinta




Ne csak mindig a megszokott palacsinta legyen a menü. Ez igaz kicsit munkaigényesebb mint csak simán megtölteni,  de a végeredmény szerintem magáért beszél. :)

Hozzávalók:
Palacsinta:
Mindenki a saját megszokott és bevált receptje szerint készítsen palacsintát. (Nekem 16 db kellett ehhez a kisebb tepsihez)

Töltelék
2 dl tej, 20-25 dkg dió, 15 dkg cukor

A tejet felforraljuk, beleöntjük a diót és a cukrot, kicsit összefőzzük amíg a tejet felszívja a dió. Kész a töltelék.

Öntet:
3 dl tej, 3 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, rum vagy rumaroma

A tojássárgájákat összekeverjük a vaníliás cukorral, rummal, tejjel. Ennyi az öntet.

A tetejére:
3 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 2-3 kanál sárbaracklekvár

Kihűlt töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, és feltekerjük őket szorosan.
A feltekert palacsinta végeit levágjuk, ( beledobhatjuk az öntetbe) majd 5-6 cm széles darabokra vágjuk, és a hasábokat szorosan beállítjuk egy kivajazott jénai tálba vagy tepsibe. Addig csináljuk ezt, míg van palacsintánk.
Az öntettel nyakon öntjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg az öntetet a palacsinta fel nem szívja.



Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukorral és egy csipet sóval (ettől keményebb lesz a hab), majd óvatosan beleforgatjuk sárgabaracklekvárt. 
A habot az elősütött palacsintákra halmozzuk, és a hab pirulásáig sütjük.

Valami csodás! Nyami -nyami :D





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése