A napokban 2 szülinapra is készítettem tortát. A charlotte, főzött csokikrémmel töltött, az oldalán fehér csokis rolettivel. A kólásüveg formájú torta kakaós piskóta alapú, capuccínós krémmel.
Persze nem tökéletesek, de nem vagyok cukrász, -viszont ezekkel is örömet szerzek a barátoknak , rokonoknak, ismerősöknek. Lehet örömet okozni a saját magunk által alkotott tortákkal is, nem kell feltétlen a cukrászdákba rohanni. Ha valakiben van egy kis alkotókedv érdemes nekiállni sütni. ;)
Csokis charlotte
Csokikrém
22 dkg cukor
6 db egész tojás
25 dkg vaj
2-3 magasabb kakaótartalmú kakaópor
1 vaníliás cukor
A vajat habosítsuk ki a vaníliás cukorral, és keverjük bele a kakaót. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, max. 85 C-fokra. Ezt házilag úgy lehet kivitelezni, hogy lábosban feltesszük a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverjük, addig, míg csípősen forrónak nem érezzük ha beledugjuk az ujjunkat ( Vigyázat, tovább melegítve rántotta lesz belőle!). Ha ehhez nem érzünk magunkban elég magabiztosságot, akkor gőz felett csináljuk. Ha elég meleg, vegyük le a tűzről és kihűlésig verjük kemény habbá. Végül kézi habverővel simára kell keverni a kihabosított vajas alappal. Még csokisabbá tehetjük, ha keverünk még a krémhez jó minőségű olvasztott csokoládét is.
Coca-cola formájú capuccínós torta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése