Igazi könnyű nyárias , mutatós sütemény. Grillezések után , vagy akár ünnepi alkalmakra is tökéletes. Az alsó része piskótatekercs, rajta túrós joghurtos krém, azon pedig idénygyümölcsök tortazselével leöntve.
Piskótatekercs:
6 tojás kettéválasztva
12 dkg cukor
12 dkg liszt
Lekvár (bármilyen...barack, ribizli, stb...én most meggylekvárt használtam)
A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojás sárgáját. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük. 180-200 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha kisült várjuk meg míg kicsit kihűl, és távolítsuk el róla a sütőpapírt. Majd kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, tekerjük fel és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt.
A krémhez
3 doboz joghurt (lehet gyümölcsös, vagy sima, ami tetszik)
4 ek cukor
2 dl tejszínhab (Hulala)
2 ek zselatin,
1 vaníliás cukor
25 dkg tehéntúró
citromhéj
Tetejére 1-2 tortazselé.
A túrót törjük össze jól villával, tegyünk hozzá 2 doboz joghurtot, a cukrokat, a felvert tejszínhabot, citromhéjat.Keverjük össze. A maradék 1 joghurtban keverjük el a zselatint, és mikróban melegítsük fel (Ne forraljuk!!) , és öntsük a túrós keverékhez. Kis időre tegyük a hűtőbe a krémet, ott hamarabb elkezd a zselatin miatt dermedni.
A piskótát felszeleteljük olyan vastagságú szeletekre amekkora tortát szeretnénk készíteni.
Rárakosgatjuk a tálra, jó szorosan egymás mellé, majd rákenjük a krémet, és kirakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel.
A tortazselét elkészítjük a használati utasítás szerint, és ráöntjük a gyümölcsökre. Ha elkészült tegyük pár órára a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése