2015. augusztus 8., szombat

Gyümölcsös túrókrémes süti

Igazi könnyű nyárias , mutatós sütemény. Grillezések után , vagy akár ünnepi alkalmakra is tökéletes.  Az alsó része piskótatekercs, rajta túrós joghurtos krém, azon pedig idénygyümölcsök tortazselével leöntve. 






Piskótatekercs:

6 tojás kettéválasztva
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Lekvár (bármilyen...barack, ribizli, stb...én most meggylekvárt használtam) 

A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojás sárgáját. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük. 180-200 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha kisült várjuk meg míg kicsit kihűl, és távolítsuk el róla a sütőpapírt. Majd kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, tekerjük fel és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt. 

 A krémhez

3 doboz joghurt (lehet gyümölcsös, vagy sima, ami tetszik) 
4 ek cukor
2 dl tejszínhab (Hulala)
2 ek zselatin, 
1 vaníliás cukor
25 dkg tehéntúró
citromhéj 
Tetejére 1-2 tortazselé.

A túrót törjük össze jól villával, tegyünk hozzá 2 doboz joghurtot, a cukrokat, a felvert tejszínhabot, citromhéjat.Keverjük össze. A maradék 1 joghurtban keverjük el a zselatint, és mikróban melegítsük fel (Ne forraljuk!!) , és öntsük a túrós keverékhez. Kis időre tegyük a hűtőbe a krémet, ott hamarabb elkezd a zselatin miatt dermedni.

A piskótát felszeleteljük olyan vastagságú szeletekre amekkora tortát szeretnénk készíteni. 
Rárakosgatjuk a tálra, jó szorosan egymás mellé, majd rákenjük a krémet, és kirakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel. 
A tortazselét elkészítjük a használati utasítás szerint, és ráöntjük a gyümölcsökre. Ha elkészült tegyük pár órára a hűtőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése