2015. augusztus 22., szombat

Krémes-mákos szelet


A lapokhoz:

60 dkg liszt
8 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál méz
1 tojássárgája
4-5 evőkanál tejföl
1  sütőpor
5 dkg  mák (darálatlanul)

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dkg pörkölt, darabosra vágott dió
1 kanál kakaó

A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Lisztezett sütőpapíron egyenként kinyújtjuk és úgy tesszük a tepsibe , vagy sütőlemezen, esetleg egy nagy tepsi hátulján szép sorban megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt. Így végül 3 kisült lapunk lesz, amit hagyjunk kihűlni.

A krémhez a pudingokat a tejben megfőzzük, és kihűtjük.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingot is.
Három felé osztjuk a krémet, és az egyik részhez hozzákeverjük a kakaót.
Megtöltjük a lapokat úgy, hogy az alsó lapra a kakaós krém kerül, utána a másik lappal befedjük, majd erre rá az egyik adag vaníliás krém,  és jön az utolsó lap. A tetejére is krémet teszünk, egyenletesen elsimítjuk, és megszórjuk a darabosra vágott pörkölt dióval és csoki mázzal megcsurgatjuk.
Tegyük hűtőbe és csak másnap várjuk fel, hogy legyen ideje megpuhulni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése