2015. április 5., vasárnap

Citromkrémes szelet






Hozzávalók a lapokhoz:

60 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
 tej

Krém:

7 dl tej
5  evőkanál liszt
15-20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
1 vaníliás cukor
2  citrom

Tetejére fehér ill. barna csokimáz

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen (ne legyen nagyon kemény a tészta). 3 részre osztjuk, és gáztepsi hátulján megsütjük. (Lehet úgy is, hogy egyenként sütőpapírra nyújtjuk és azon sütjük.)

A krémhez, először 2 dl tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük a gázon mint a pudingot.
Miután a pép kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a vaníliás cukrot, majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet, a végén belereszeljük a citromok héját és belefacsarjuk a levüket, majd azzal is alaposan kikeverjük.
Megtöltjük a kihűlt lapokat, bevonjuk fehér csoki mázzal, majd barna csokival díszítjük.

Éjszakára állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak, és másnap szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése