2015. április 19., vasárnap

Medvehagymás-tökmagos pogácsa



Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
1 tojás
kb. 2 dl tejföl
3 dkg élesztő
1 dl tej
csipet cukor
só ízlés szerint
1 csokor medvehagyma
5-6 dkg tökmag

Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Nyújtsuk ki, szórjuk rá az apróra vágott medvehagymát és a tökmagot (ha előtte megpirítjuk kicsit a tökmagot még jobb íze lesz), ha ez megvan, tekerjük fel mint a kalácsot, és így nyújtsuk ki megint. Hajtogassuk be a széleket 3-ba, és pihentessük 15-20 percet. Ezt még egyszer ismételjük meg.
Végül nyújtsuk ki, kenjük be a tetejét tojással és megszórhatjuk sajttal is. Szaggassuk ki, tegyük tepsibe (Én jelen esetben nem szaggattam, csak felvágtam kis kockákra a tésztát. ), és süssük meg.
Nagyon finom, és isteni illata van ahogy sül! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése