2015. április 23., csütörtök

Sajtos- ketchupos-kolbászos korongok







A tésztája egyszerű sós kelt tészta, a feltétet pedig bátran variálhatja mindenki ízlése szerint. 

Hozzávalók

75 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 dl olaj
2 tojás
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
cserkészkolbász, sajt, ketchup vagy pizzaszósz 
tojás a kenéshez

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben, a lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, sót a felfuttatott élesztőt,  hozzátesszük az olajat és bedagasztjuk. A tészta lehetőleg jó rugalmas legyen. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, kitesszük a deszkára, körülbelül 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kivágunk 10 db, kb. 15 cm átmérőjű korongot, a kieső széleket összegyúrjuk és tetszés szerinti peremeket készítünk, rátesszük a felvert tojással megkent korongok szélére. Utána az egészet megkenjük felvert tojással, közepébe  ketchupot vagy pizzaszószt teszünk, szépen elkenjük, rátesszük a karikákra vágott cserkészkolbászt (lehet még bármit ami szeretünk: akár sonka, párizsi, kukorica stb. ), megszórjuk a reszelt sajttal . Hagyjuk legalább 20 percet kelni , majd 180 fokos sütőben szép aranysárgára megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése