2015. április 5., vasárnap

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Madárkás húsvéti koszorú, nyuszik, és kosárkák, - mind kalácstésztából.






2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
5 dkg puha vaj
2 tojás sárga
10 dkg natúr joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

Közepes keményre kell dagasztani a tésztát és duplájára keleszteni. Utána megformálni tetszőleges mintára, tojással lekenni és még keleszteni kb 15 percet. Forró 180 fokos sütőben szép pirosra kell sütni. A sütés vége előtt megkenhetjük tej -cukor-és pici vaj keverékével is.


                                                       >>>>>>> *** <<<<<<<<

A szokásos húsvéti sonka-tojás párost kicsit kreatívabban oldottam meg.
A tojáscsibék sonkafészekben csücsülnek, a nyuszik pedig vigyáznak rájuk :D Hozzá pedig természetesen friss házikenyér, stílusosan nyuszis mintával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése