Madárkás húsvéti koszorú, nyuszik, és kosárkák, - mind kalácstésztából.
2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
5 dkg puha vaj
2 tojás sárga
10 dkg natúr joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Közepes keményre kell dagasztani a tésztát és duplájára keleszteni. Utána megformálni tetszőleges mintára, tojással lekenni és még keleszteni kb 15 percet. Forró 180 fokos sütőben szép pirosra kell sütni. A sütés vége előtt megkenhetjük tej -cukor-és pici vaj keverékével is.
>>>>>>> *** <<<<<<<<
A szokásos húsvéti sonka-tojás párost kicsit kreatívabban oldottam meg.
A tojáscsibék sonkafészekben csücsülnek, a nyuszik pedig vigyáznak rájuk :D Hozzá pedig természetesen friss házikenyér, stílusosan nyuszis mintával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése